Traumer og hjernerystelse (PCS)


Vil du arbejde med traumer i et terapiforløb – være det sig choktraumer, hjernerystelse eller udviklings- og tilknytningstraumer vil det i alle tilfælde gøre sig gældende, at du vil møde en terapeut der er trænet i at forstå og arbejde med nervesystemets centrale rolle for vores psykiske velbefindende. Jeg vil nysgerrigt sammen med dig gå på opdagelse i din krops iboende ressourcer og evne til at hele sig selv igennem regulering af nervesystemet.

Min egen historie

I 2014 slog jeg, ved en ulykke, mit hoved og blev langvarigt sygemeldt med følgevirkninger efter hjernerystelse. Disse følgevirkninger var, ud fra hvad jeg allerede vidste, nervesystemsrelaterede. Jeg forsøgte at undersøge hvad jeg selv kunne gøre. Jeg stødte på traumeekspert og grundlægger af Somatic Experiencing (SE) metoden Peter Levine’s bog ”Væk Tigeren” hvor jeg fandt en sammenhæng mellem min tilstand og den traumatiske hændelse min hjerne havde været udsat for. Og vigtigst af alt - det gav mig håb om, at min tilstand ikke behøvede at blive kronisk. Dette startede en rejse ud i traumeterapien. Jeg tog kontakt til en SE traumeterapeut, som hjalp mig ud af mine smerter. Sidenhen startede jeg selv på uddannelsen som SE-traumeterapeut.

Idag bruger jeg både min erfaring med SE i mit arbejde med personer der lider under hjernerystelse (Post commotio syndrom) og andre traumer – herunder udviklingstraumer. Teorien omkring vores nervessystems påvirkning af vores psykiske velbefindende har påvirket hele min måde at tænke terapi på.

Ved PCS tager jeg udgangspunkt i SE fakultetsmedlem Dave Bergers forskning omkring langvarige følger efter hjernerystelse. Læs mere om hans forskning her.

Læs mere om min tilgang til traumeterapi.

Previous
Previous

Individuel terapi for unge og voksne

Next
Next

Par/relationsterapi